Fosna-Folket

I forbindelse med workshop og utstillingsåpning i Prestegårdsfjøset på Stadsbygd fikk Human Knitting Machine fint oppslag i Fosna-Folket.

Fosnafolket 6.mai 2016

Strikket med mennesker
Kunsthåndverker Ingun Myrstad bruker mennesker som strikkepinner. Og det blir det kunst av.
I forbindelse med åpningen av Stadr kunstlags utstilling i Prestegårdsfjøset på Stadsbygd sist helg inviterte kunstlaget til workshop med kunsthåndverker Ingun Myrstad. «Human Knitting Machine» har kunstneren kalt prosjektet hvor hun bruker levende mennesker som strikkepinner. Resultatet av workshopen kan sees i Prestegårdsfjøset.
Brukte 10 kilo garn
– Det er tre år siden jeg begynte med dette, og jeg arbeider stort sett med det i den Kulturelle skolesekken. Jeg har vært rundt i mange fylker med dette prosjektet, sier Myrstad.
Størrelsen på det ferdige kunstverket avhenger av størrel-sen på rommet det lages i.
– Til prosjektet her på Stadsbygda går det med 500 meter garn som veier 10 kilo. Garnet har jeg strikket av tynt bomullsgarn på strikkemaskin, forteller kunstneren.
19 strikkeglade deltakere hjalp Myrstad med å lage kunstverket i Prestegårdsfjøset. En av dem var Ellen Lindquist.
– Jeg kjenner Ingun litt, og jeg kjenner prosjektet hennes. Jeg synes det er fint at hun kommer til Stadsbygd. Det er veldig artig å være med på dette. Jeg liker veldig godt å strikke. Jeg driver med musikk og komposisjon, og det handler om å sette sammen ting. Det gjør også strikking, sier Lindquist.
Flere utstillere
Helt siden 2000 har Stadr Kunstlag hatt utstilling i Prestegårdsfjøset.
– Vi pleier å ha en workshop hvert år, og i år ble det strikkeworkshop, sier Elizabeth Brødreskift i Stadr Kunstlag.
De øvrige utstillerne i Prestegårdsfjøset er Kristin Aase, Grete van der Beek, Tora Bardal og Jan Olav Straume. Utstillingen er åpen hver dag, unntatt mandager, fram til 15. mai.

Tekst og foto: Knut Inge Blix Furuseth
Sto på trykk 6.mai 2016

 

Leave a Reply